Högkänslig

En sida om att vara högkänslig (HSP)

Semester

Senaste veckan har jag spenderat ute i naturen, i midnattssolens vackra land. Jag har levt i tält, sovit när jag blivit trött, fiskat när jag vaknat. Jag har sett kungsörnarna sväva mäktigt i skyn. Lyssnat till forsens brus och till lövens sus.

Kort och gott har jag lämnat civilisationen för en tid och lämnat alla krav och måsten bakom mig. Jag har ätit, sovit och njutit utan att bekymra mig för något. Vädret har varit strålande.

Jag har stängt av kommunikationen med omvärlden. Ingen internet, och sällan ens telefon. Inga nyheter eller statusuppdateringar. Det har varit så avkopplande. Att slippa bombarderas av samhällets ständiga informationsflöde för att istället iaktta naturen. För att fundera över vilket bete som kan lura fisken till hugg, men vara lika glad när jag går hem tomhänt. Det är inte fisken jag är ute efter. Det är tomheten, tystnaden och frånvaron av andra människor. Det är ensamheten och stillheten jag vill åt. Fisket är mer en ursäkt, ett motiv, och en drivkraft för att komma iväg. Och en glad bonus de gånger jag fångar något.

Men min semester har inte bara bestått av fiske. Under våren och sommaren har jag roat mig med att ta motorcykelkort, så det har blivit några mil nu när tiden funnits. Ensam på vackra snirklande vägar ute på den Uppländska landsbygden. Ett nyupptäckande av bygden jag bor i, och jag har fått bekräftat att jag bor i en vacker del av ett vackert land. Att bara glida runt och se alla små byar och vår vackra natur ger mig massor med lugn och energi. Att köra motorcykel är ett fantastiskt sätt att koppla bort vardagen.

Nu är semestern över och jag är tillbaks i vardagen, men med ny energi och ett nytt lugn som jag ska försöka behålla även nu när jobb och vardag kräver min uppmärksamhet.

Hur kopplar ni av på semestern?

Ha en riktigt fin sommar!

Kategori: hsp

Din epostadress kommer inte att visas. Fält som måste fyllas i är markerade *

*