Högkänslig

En sida om att vara högkänslig (HSP)

Böcker

Med tiden hoppas jag hinna med att skriva ett par kortare recensioner av i alla fall ett par av böckerna. Men tills vidare blir det bara länkar till läsvärda böcker i ämnet.

Drunkna inte i dina känslor

Även om Elaine Aron var den som myntade begreppet HSP så var det Maggan Hägglund och Doris Dahlin som tog det till Sverige med boken Drunkna inte i dina känslor. Det är en fantastisk bok för oss högkänsliga. Skriven av högkänsliga (även om dom själv använder uttrycker starksköra), så dom vet vad dom pratar om, och dom vet hur man hanterar att vara högkänslig.

Den högkänsliga människan

För att återgå till Elaine Aron så kommer hennes bok snart på Svenska, något jag verkligen ser fram emot. Det här är ju boken som gjorde högkänslighet till ett begrepp, den är också resultatet av de åratal av forskning som Elaine lagt ner på att förstå vad högkänslighet är.

Upptäck Känsligheten: Din gömda kraft

Det här är en mycket intressant bok där Ihren Abrahamsson intervjuar experter inom området känslighet. Vi får höra deras syn både på vad känslighet är, och hur man tar till vara på sin känslighet.

Högkänslig? – 27 anledningar att älska det!

En bok för dig som upplever högkänsligheten som jobbig och behöver hjälp med att se det bra och positiva i att vara högkänslig.

Din epostadress kommer inte att visas. Fält som måste fyllas i är markerade *

*